Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@03:07:20 GMT

احساس درد ناگهانی در پا ناشی از چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۷۳۲۲

گرفتگی پا زمانی ایجاد می‌شود که عضلات آن به شدت منقبض شود به طوری که از شدت انقباض درد شدیدی فرد تجربه خواهد کرد. این اتفاق معمولا در عضلات ساق زیر زانو اتفاق می‌افتد، با این حال عضلات کف پا نیز ممکن است به طور ناگهانی دچار انقباض و درد شود. این انقباض و درد از چند ثانیه تا دقایقی ممکن است  ادامه داشته باشد و حتی به مدت 24 ساعت حساس بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا گرفتگی عضلانی زمانی که  در حال استراحت هستید رخ می‌دهد، به خصوص  هنگام خواب شبانه که ممکن است  حتی  موجب بیدار شدن ناگهانی فرد شود.

علت گرفتگی عضلانی همیشه شناخته شده نیست. در بسیاری از موارد گرفتگی عضلات پا در شب بدون هیچ دلیل شناخته شده رخ می‌دهد و معمولا بی ضرر است. به طور کلی، گرفتگی عضلات پا در شب به احتمال زیاد به خستگی عضلانی و مشکلات عصبی مربوط می‌شود. خطر ابتلا به گرفتگی پا در شب با سن افزایش می‌یابد.

زنان باردار نیز با احتمال بالاتری تجربه گرفتگی عضلات پا در شب را دارند. در موقعیت‌های نادر، گرفتگی عضلات پا در شب با یک اختلال زمینه‌ای مانند بیماری عروق محیطی (تنگی عروق سبب کاهش جریان خون به اندام)، دیابت یا تنگی نخاعی همراه است.

عملکردهایی که هنگام گرفتگی عضلانی باید انجام شود

اگر گرفتگی ها خیلی به ندرت و هر از چند گاهی پیش  آید، نیاز به هیچ اقدامی نیست،  ولی چنانچه مرتبا دچار حملات گرفتگی عضلانی می شوید،باید برخی نکات را رعایت کنید. حتما در خوردن داروهای خود با پزشک مشورت کنید. اگر داروهای خاصی را مصرف می کنید ، ورزش های مناسب  انجام دهید تا دچار گرفتگی عضله نشوید.

آخرین تمرین کششی را پیش از رفتن به رختخواب انجام ندهید. حتما   حرکات ورزشی را ۳ بار در شبانه روز انجام دهید.  برخی افراد با بهبود حملات گرفتگی عضلانی، دیگر این تمرینات را رها می‌کنند. برخی افراد حتی پس از ترک تمرینات اعتقاد دارند که تعداد دفعات و شدت حملات گرفتگی عضلانی، نسبت به گذشته به طور چشمگیری کاهش یافته است.

* باشگاه خبرنگاران

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۷۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، عارضه‌های (ناهنجاری‌های) عضلانی اسکلتی امروزه به یکی‌ از مشکلات افراد تبدیل شده است چرا افراد که با دردهای عضلانی و مفصلی در طول روز درگیر هستند و خود این باعث کاهش توانایی اشخاص در انجام وظایف کاری و شخصی در زندگی می‌شود. دردهایی که گهگاه در طول شبانه روز برای افراد مشکلاتی به همراه داشته و خیلی از موارد با انجام برخی تمرینات ساده قابل پیشگیری یا درمان است، البته در صورتی که به مرحله حاد نرسیده باشد که فرد ناچار به جراحی گردد. 

پس از اینکه وضعیت مناسب بدنی استاندارد را شناختیم، و دانستیم که ستون فقرات و مفاصل و اندام ها بدرستی باید در راستای خط شاقولی قرار گیرد تا شکل صحیح بدن حفظ شود، اکنون به سراغ اولین عارضه خواهیم رفت که شیوع بسیار زیادی در جامعه دارد و بنوعی به خاطر استفاده از ابزار و وسایل زندگی روزمره و کاری امروز (مانند کامپیوتر، موبایل، میز و صندلی کاری و...) می باشد. این عارضه در اکثر افرادی که بنوعی با این ابزار و وسایل در طول روز سر و کار دارند گسترش یافته است، البته علل مختلف دیگری را نیز می‌توان برای آن ذکر کرد؛ بحث امروز عارضه؛ سر به جلو یا فوروارد هد پاسچر است.

اما ابتدا به تعریفی از سر به جلو می پردازیم؛ 

وضعیتی که سر و گردن نسبت به خط شاقولی (در مقاله اول در خصوص خط شاقولی بحث شد) و ستون فقرات در حالت استاندارد به سمت جلو کشیده است و سر جلوتر از سایر بخش های بدن است، در عکس فوق وقتی پاسچر بدنی را از جانب بررسی میکنیم به خوبی قابل مشاهده است. 

علت‌ها؛ 

این عارضه می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که به ذکر مهم‌ترین آنها بسنده میکنیم؛ 

۱-سبک غلط در نشستن و راه رفتن 

۲-کوتاهی عضله جناغی-چنبری پستانی 

۳-ضعف در عضلات پشت گردن 

۳-اعتماد بنفس پایین در برخی افراد که بنوعی حاصل‌ از خجالتی بودن است و باعث می‌شود شکل ناصحیحی به بدن خود بدهند 

۴-استفاده زیاد از گوشی و رایانه

۵-عارضه کیفوز (قوز پشتی) که دارای ارتباط دو طرفه با عارضه سر به جلو ست. 

۶-مشاغلی که دائما باید سرشان باید به سمت پایین و یا جلو باشد 

۷-برخی علل دیگر

شیوع این عارضه در بین برخی مشاغل بسیار بیشتر است از جمله؛ کارمندان، دندانپزشکان، نویسندگان، خبرنگاران، و هر گروهی که مدام ناچار به انداختن سر به سمت پایین یا جلو در طول روز هستند.

پیشگیری و درمان عارضه سر به جلو

برای پیشگیری و درمان این ناهنجاری بهتر است در زندگی روزمره خود این راهکارها را انجام دهید.

اصلاح عادات رفتاری غلط

استفاده از بالش‌های طبی

تحرک و سبک زندگی مناسب

داشتن برنامه ورزشی شامل حرکات اصلاحی

فیزیوتراپی در موارد جدی

تقویت و کشش عضلات گردن که در ادامه به برخی از مهم‌ترین حرکات اصلاحی این ناهنجاری اشاره می‌کنم.

ابتدا باید گفت انجام این تمرینات بسته به میزان ناهنجاری در طول‌روز برای هر شخصی متفاوت است و باید توسط یک مربی متخصص ورزشی یا کارشناس تربیت بدنی نوع حرکات، تعداد حرکات و ست ها و ... برنامه ریزی شود، لکن به ذکر برخی کلیات در این مبحث اکتفا می‌شود: 

حرکت اول کشیدن شانه ها به سمت عقب 

می‌توان روی یک صندلی نشست و مطابق با شکل زیر نسبت به عقب بردن شانه ها اقدام کرد، بهتر است در بخش انتهای حرکت انقباض حداقل بیشت ثانیه حفظ شود و سپس مجددا حرکت را تکرار کرد.

حرکت دوم کشش عضله جناغی چنبری پستانی است که سر و گردن را به سمت چپ و یا راست می‌چرخانیم و سپس آن را به سمت عقب متمایل می‌کنیم و کشش را در حد بیست ثانیه حفظ می‌کنیم.

حرکت سوم 

فشار سر و گردن به سمت عقب

با استفاده از یک حوله که دور سر میگذاریم، سعی در فشار دادن سر و گردن به سمت عقب داریم و در انتهای حرکت، انقباض را حفظ می‌کنیم و سپس مجددا حرکت را تکرار می‌کنیم.

البته حرکات اصلاحی دیگری نیز قابل بیان و اجراست که در مجال این مقاله نمی گنجد اما حرکاتی که برای درمان کیفوز استفاده می‌شود در این عارضه نیز بسیار مورد تاکید است که در جلسه بعدی به مبحث کیفور یا قوز پشتی خواهم پرداخت.

همانطور که ذکر شد برنامه این حرکات بستگی به درجه ناهنجاری در افراد دارد که ما در برنامه ریزی برای مراجعین محترمی که دارای هرگونه ناهنجاری هستند، همواره سعی میکنیم اصول تمرین، و ویژگی فردی افراد را لحاظ کنیم لکن برای افراد با درجه متوسط این ناهنجاری برنامه این حرکات به شکل زیر پیشنهاد می‌شود؛

۱-کشیدن شانه به سمت عقب 

روزی دو مرتبه (مثلا صبح و عصر) 

هر بار چهار ست و هر ست پانزده حرکت (مکث در انتهای حرکت فراموش نشود)  

۲-کشش عضله جناغی چنبری

روزی دو مرتبه ، هر مرتبه سه ست، هر ست هشت کشش (هر کشش حداقل بیست ثانیه حفظ شود، برای هر طرف چپ و راست تکرار به همین منوال است)  

۳-فشار سر و گردم به سمت عقب  

روزی دو مرتبه، هر مرتبه چهار ست، هر ست دوازده حرکت (در انتهای حرکت انقباض حداقل ده ثانیه حفظ شود) 

نکته‌ای که مهم است مقایسه فرد قبل از تمرینات اصلاحی و پس از اتمام دوره است که توسط مربی یا کارشناس باید حداقل ماهی یکبار تغیبرات بررسی شود تا در صورت نیاز برنامه پیشرفته تر یا تمرینات مکمل ارایه گردد. 

تمریناتی که در این نوشتار ذکر شد ساده و ابتدایی و بدون تجهیزات خاصی است و در برخی مراجعین لازم است فرد در باشگاه با تمرینات مقاومتی و یا پیشرفته زیر نظر قرار گیرد. 

همچنین فراموش نکنید که بدن برای حفظ پاسچر خود، نیاز به تعادل عضلانی دارد و در هر برنامه اصلاحی باید این مهم لحاظ شود و گاها برخی ناهنجاری ها به صورت زنجیروار بهم مربوط اند. 

توصیه‌ای نیاز به والدین گرانقدر نونهالان، نوجوانان و جوانان که دارم اینست به جهت استفاده بالای این نسل از تبلت ها و گوشی موبایل برای بازی یا فضای مجازی، شیوع این ناهنجاری را دست کم نگیرند و نسبت به موارد فوق حساس تر باشند تا فرزندان قوی و سالمی به لحاظ بدنی داشته باشند. 

دکتر میثم اللهمرادی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

مربی رسمی فدراسیون جهانی بدنسازی و پرورش اندام IFBB

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌های شهرستان خوسف
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • گزارش فلسطینی از اقدامات خرابکارانه و حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
  • فیلم| آب‌گرفتگی معابر بجنورد در پی بارش باران
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • لزوم احساس مسئولیت مسلمانان نسبت به همدیگر
  • آغاز سیل و آب‌گرفتگی در چهار استان کشـور
  • سقوط تیر برق برروی ۲ دستگاه خودرو در قزوین