Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@05:09:11 GMT

علت گرفتگی عضلات پا هنگام خواب چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۰۶۳۹۷

علت گرفتگی عضلات پا هنگام خواب چیست؟

خبرگزاری میزان- گرفتگی پا در طول شب و کمی پس از بیدار شدن، بسیار دردناک است و می‌تواند به یک کابوس واقعی بدل شود. گرفتگی شبانه عضلات، انقباض موقتی و ناگهانی عضلات در طول شب یا زمان استراحت است. تاریخ انتشار: 03:50 - 06 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۵۰۵۶۰

خبرگزاری میزان - عصر ایران به نقل از "هلث" نوشت: آیا گرفتگی عضلات و درد در پا‌ها هنگام خواب شبانه را تجربه کرده اید؟ این گرفتگی‌های شبانه عضلات پا به اندازه‌ای دردناک هستند که می‌توانند شما را از خواب بیدار کنند و به طور معمول زمانی رخ می‌دهند که فعالیت چندانی در طول روز نداشته اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرفتگی شبانه عضلات پا بیشتر در عضلات ساق پا رخ می‌دهند، اما می‌توانند در ناحیه پنجه پا و ران‌ها نیز شکل بگیرند.

درد عضلانی به طور معمول چند ثانیه تا چند دقیقه طول می‌کشد. هنگامی که درد شدید و گرفتگی برطرف می‌شود، عضلات پا در ادامه شب یا حتی کل روز بعد دردناک باقی می‌مانند. گرفتگی عضلات پا برای مردان و زنان رخ می‌دهند، اما در افراد بالای ۵۰ سال شایع‌تر است.

گرفتگی عضلات پا متفاوت از سندرم پای بی قرار

گرفتگی عضلات پا هنگام شب و سندرم پای بی قرار به طور معمول طی خواب رخ می‌دهند و این تنها تشابه آن‌ها محسوب می‌شود. ویژگی‌های دیگر این دو متفاوت هستند و در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

سندرم پای بی قرار بیشتر یک حس درد یا احساسی خزنده در پا‌ها است.

سندرم پای بی قرار موجب شکل گیری درد یا گرفتگی نمی‌شود که در گرفتگی عضلات پا شاهد آن‌ها هستیم.

حرکت دادن پا به تسکین سندرم پای بی قرار کمک می‌کند، اما در گرفتگی عضلات پا این گونه نیست و شما باید به جای حرکت در پای خود کشش ایجاد کنید.

هنگامی که سندرم پای بی قرار را تجربه می‌کنید این احساس که قصد دارید پا‌های خود را حرکت دهید در شما ایجاد می‌شود، اما آن چه در گرفتگی عضلات پا تجربه می‌کنید پرهیز از انجام هر گونه حرکتی است.

دلایل و عوامل خطرآفرین گرفتگی عضلات پا در شب

آن چه که علت گرفتگی عضلات پا است، همچنان به طور دقیق مشخص نشده است، اما دلایل احتمالی و عوامل خطرآفرینی وجود دارند که می‌توانند گرفتگی عضلات پا را تحریک کنند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نشستن بیش از اندازه و طولانی مدت

نشستن در وضعیت نادرست

اعمال فشار بیش از اندازه بر عضلات پا

ایستادن طولانی مدت یا کار کردن روی کف‌های بتنی

درد عضلات پا

گرفتگی عضلات پا گاهی اوقات می‌تواند در نتیجه برخی شرایط پزشکی از جمله موارد زیر شکل بگیرد:

کم آبی بدن

بیماری پارکینسون

اعتیاد به الکل

بارداری

اختلالات ساختاری (به عنوان مثال، مانند کف پای صاف)

اختلالات عصبی‌عضلانی

اختلالات غدد درون ریز (به عنوان مثال، مانند بیماری دیابت)

استفاده از ادرارآورها، استاتین ها، بتا آگونیست‌ها


درمان و پیشگیری از گرفتگی عضلات پا

روش درمان گرفتگی عضلات پا به دلیل آن بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر دلیل این گرفتگی کم آبی بدن باشد، شما باید مایعات بیشتری در طول روز بنوشید. ار جمله دیگر روش‌های درمان و پیشگیری از گرفتگی عضلات پا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

حمام گرم و آرامش بخش پیش از به خواب رفتن و کاهش سفتی در عضلات

قرار دادن یک پتوی برقی یا هوله گرم روی محل گرفتگی عضلات

پوشیدن کفش‌هایی راحت و ارگونومیک و دوری جستن از کفش‌های پاشنه بلند

انجام حرکات کششی پیش از خواب

انجام ورزش‌های آبی به منظور ساخت عضلات پا

طب سوزنی را امتحان کنید، زیرا به رفع سفتی در عضلات پا کمک می‌کند

مصرف شاه بلوط هندی، زیرا به بهبود گردش خون در بدن و پا‌ها کمک می‌کند

دریافت پتاسیم و منیزیم کافی از رژیم غذایی، زیرا کمبود این مواد معدنی می‌تواند به گرفتگی عضلات پا منجر شود


هنگام وقوع گرفتگی پا چه کاری انجام دهیم؟

هنگامی که گرفتگی عضله پا در نیمه شب را تجربه می‌کنید، تقریبا احساس فلج شدن به شما دست می‌دهد. بر همین اساس است که آگاهی از چگونگی رسیدگی به این وضعیت و کسب آرامش و کاهش درد پس از آن اهمیت دارد. شما می‌توانید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

یک قاشق غذاخوری خردل زرد بخورید، زیرا به تسکین درد و ناراحتی کمک می‌کند.

از بستر خواب بلند شده و برای مدتی راه بروید. پا‌های خود را تکان دهید تا گردش خون در آن‌ها افزایش یابد.

روی زمین نشسته و پا‌ها را روبروی خود دراز کنید. آن‌ها را از ناحیه مچ خم کرده و انگشتان را به سمت زانو نشانه بروید، پا‌های خود را بکشید تا کشش خوبی در آن‌ها ایجاد شد.

به آرامی عضلات دچار گرفتگی را ماساژ دهید و از حرکات دایره‌ای برای این کار استفاده کنید.

ملحفه‌ها و پتو‌هایی که استفاده می‌کنید باید به اندازه کافی راحت باشند تا هنگام خواب در عضلات پا انقباض ایجاد نکنند.

بیشتر بخوانید: تاثیر کلم بروکلی و بروکسل در سلامت عروق خونی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار سلامت عضلات پا سندرم پای بی قرار گرفتگی عضلات پا رخ می دهند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۶۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید

ایتنا - اگر همه اینها کار نکرد و تقلایتان برای خواب کافی و مفید یک ماه طول کشید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، به‌ویژه وقتی شب‌های بی‌خوابی در عملکرد شغلی یا بر خلق‌وخوتان تاثیر منفی دارد. 
افراد زیادی در سراسر جهان به ۷ تا ۸ ساعت خواب مفیدی که متخصصان توصیه می‌کنند دست نمی‌یابند. به گزارش‌ اسوشیتدپرس، مولی اتوود، استادیار روان‌پزشکی و علوم رفتاری دانشکده پزشکی جان هاپکینز، می‌گوید: نیازهای بدنتان را بشناسید و آن‌ها را اولویت‌بندی کنید نه اینکه خیال کنید در عملکرد روزانه‌تان فقط خواب است مشکل دارد.

متخصصان خواب می‌گویند به جای آنکه دنبال روش‌های عجیب و غریب بگردید این ترفندهای ساده را امتحان کنید.

زمان امن و آرامی را برای خودتان ایجاد کنید
استرس‌ ناشی از کار اجتناب‌ناپذیر است و دوری گزیدن از آن دشوار. سعی کنید بین پایان روز کاری و رفتن به رختخواب «زمان امن و آرامی» را ایجاد کنید. متخصصان می‌گویند که مسائل کاری و وظایف روزانه را یک ساعت قبل از خواب کنار بگذارید. از چک کردن ایمیل‌ها، پرداخت قبض‌ها، انجام کارهای خانه و گشت‌وگذار بی‌وقفه در شبکه‌های اجتماعی بپرهیزید و به جای این کارها با خواندن کتاب آرامش بگیرید، خودتان را با بازی سرگرم کنید یا وقتتان را با عزیزانتان سپری کنید.

حواستان به غذا خوردن باشد
خوردن وعده غذایی سنگین پیش از رفتن به رختخواب خواب را مختل می‌کند. بنابراین غذایتان را اول شب میل کنید.

آتوود می‌گوید، تاثیر خوردن غذای سنگین مثل این است که درست قبل از خواب، وقتی قرار است همه چیز رو به خاموشی و آرامش برود، به بدنتان کار مهمی واگذار کنید تا انجام دهد.  

اما خیلی گرسنه هم به رختخواب نروید. میان‌وعده‌های حاوی پروتئین یا چربی‌های سالم مانند پنیر، بادام یا کره بادام زمینی با نان غلات کامل را امتحان کنید.

از کافئین و الکل اجتناب کنید
نوشیدن مشروب یا قهوه اسپرسو بعد از شام شاید آرامتان کند اما شب طولانی را به‌دنبال خواهد داشت. با وجود آنکه الکل در ابتدا ممکن است کمک ‌کند بهتر به خواب بروید، اما چرخه خوابتان را برهم می‌زند و کیفیت خواب را کاهش می‌دهد، همچنین احتمال بیدار شدن در نیمه‌های شب را افزایش می‌دهد.

استفاده از فناوری را محدود کنید
نور گوشی همراه و صفحه کامپیوتر با سرکوب هورمون ملاتونین، که به خواب کمک می‌کند،‌ ضرب‌آهنگ شبانه‌روزی یا ساعت زیستی بدن را برهم می‌زند. کارشناسان می‌گویند برای توقف جست‌وجوی صفحات اجتماعی در گوشی‌ همراه به خودانضباطی نیاز دارید.  

با پزشک مشورت کنید
اگر همه اینها کار نکرد و تقلایتان برای خواب کافی و مفید یک ماه طول کشید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، به‌ویژه وقتی شب‌های بی‌خوابی در عملکرد شغلی یا بر خلق‌وخوتان تاثیر منفی دارد. 

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • شکستن شاخ گوزن شمالی در هنگام مبارزه + فیلم
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)