Web Analytics Made Easy - Statcounter

این گرفتگی ها در اثر عوامل مختلفی از جمله خستگی، استرس و برخی بیماری ها به وجود می آیند. در اغلب موارد، گرفتگی های عضلانی گاه به گاه جای نگرانی ندارند. با این حال، جهت کسب اطلاعات درباره زمان مناسب مراجعه به پزشک به خواندن مطلب ادامه دهید.

اسپاسم عضلانی چیست؟

به گفته کلینیک مهرگان ، بهترین کلینیک درد در تهران، اسپاسم عضلانی یک انقباض غیر ارادی در یک عضله یا گروه عضلانی بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسپاسم های عضلانی می توانند عضلات کوچکی همچون پلک تا عضلات بزرگ تری از جمله پشت ساق پا را به خود درگیر کنند. اسپاسم های عضلانی ممکن است تنها به عضلات محدود شده یا به قدری قدرتمند باشند که سیستم اسکلتی را نیز مبتلا کنند.

 برای مثال، گرفتگی یک ماهیچه در کمر می تواند به ستون فقرات نیز آسیب برساند. این اسپاسم ها صرف نظر از شدت کم یا زیاد دردناک بوده و حتی پس از رفع شدن ممکن است اندکی درد و ناراحتی را بر جای بگذارند. این گرفتگی ها می توانند به صورت داخلی رخ دهند. بیش فعالی مثانه یک نمونه از این موارد بوده که در آن عضله مثانه با انقباض غیر ارادی خود سبب نشت ادرار می شود.

چه چیزی باعث اسپاسم عضلانی می شود؟

عوامل متعددی می توانند سبب بروز اسپاسم عضلانی شوند. اغلب این موارد جدی نبوده اما ممکن است نیازمند اقدام جهت پیشگیری از بروز دوباره باشند. برخی عوامل اسپاسم عضلانی در پایین ذکر شده اند:

-مصرف دارو: دارو هایی همچون سودوافدرین (سودافد)، آلبوترول و آدرال تحریکی همگی می توانند سبب بروز اسپاسم های عضلانی شوند. آلبوترول معمولا در دارو های استنشاقی مخصوص آسم یافت می شود.

-کافئین: مصرف بیش از حد کافئین می تواند به گرفتگی عضلانی منجر شود.

-استرس و خستگی: استرس و خستگی ناشی از بی خوابی یا فعالیت زیاد دو عامل بزرگ ابتلا به گرفتگی های عضلانی هستند.

-بیش کاری یک عضله: فعالیت های ورزشی شدید، ماندن در یک وضعیت برای مدت طولانی یا حتی انجام فعالیت های شغلی می تواند سبب بیش کاری و گرفتگی عضلانی شود.

-عدم تعادل الکترولیتی: امکان دارد این گفته را شنیده باشید که خوردن موز می تواند به رفع گرفتگی عضلانی کمک کند. گرفتگی های عضلانی می توانند ناشی از کمبود پتاسیم و دیگر مواد معدنی همچون کلسیم و سدیم باشند. موز سرشار از پتاسیم و دیگر مواد مغذی است.

-کم آبی: عضلات علاوه بر الکترولیت ها به مقادیر کافی از آب نیز نیاز دارند.

-فعالیت های جسمانی نامناسب: افراد در صورت انجام نادرست فعالیت ها و تمرینات ورزشی یا قرار گیری در وضعیت بدنی نامناسب عضلات خود را در معرض گرفتگی قرار می دهند. بلند کردن، خم شدن، چرخیدن یا تکیه دادن به پشت از جمله این موارد هستند. زمانی که بیماران درگیر یک گرفتگی در ناحیه گردنشان می‌شوند، اغلب به علت وضعیت بدن و نحوه خوابیدن آن‌ها است.

-بارداری و زایمان: بارداری می تواند به ضعف عضلات میانی بدن و گرفتگی عضلانی مخصوصا در پا ها منجر شود. این ضعف در هنگام انجام حرکاتی همچون بلند کردن، خم شدن یا چرخیدن فرد را در معرض گرفتگی عضلات کمر قرار می دهد.

-مشکلات جسمی زمینه ای: بیماری های ستون فقرات همچون بیماری دژنراتیو دیسک، تنگی کانال نخاعی یا فتق دیسک بین مهره ای می توانند گرفتگی عضلانی را به وجود آورند. افراد مبتلا به گرفتگی عضلات کمر باید جهت مشکلات ساختاری خود به دنبال درمان پزشکی بوده و منتظر بهبود خود به خودی درد ها نباشند.

گرفتگی های عضلانی به ندرت می توانند در اثر بیماری های عصبی جدی تر به وجود آیند. در این موارد، گرفتگی های عضلانی مرتبط با بیماری به صورت مکرر، گسترده و همراه با دیگر علائم عضلانی بروز می دهند. از جمله این علائم می توان به ضعف، مشکل در راه رفتن یا بی حسی و گزگز اشاره کرد.

چه زمانی باید جهت درمان گرفتگی های عضلانی به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت مواجه شدن با موارد زیر باید به پزشک مراجعه کرد:

بروز متداول گرفتگی عضلانی عدم رفع گرفتگی های عضلانی با استراحت، مصرف آب کافی و داشتن تغذیه مناسب هر گونه درد یا آسیب عامل گرفتگی عضلانی مخصوصا در ناحیه کمر تجربه هر گونه علائم دیگر همچون ضعف، عدم تعادل یا تغییرات روانی به همراه گرفتگی همراهی گرفتگی عضلانی با تورم، قرمزی یا تغییر در رنگ پوست

در صورت تجربه درد و ناراحتی ناشی از گرفتگی عضلانی در کمر باید جهت تعیین علت، به حداقل رساندن آسیب و فراهم کردن امکان التیام مناسب به پزشک مراجعه شود.

درمان اسپاسم عضلانی

درمان گرفتگی عضلانی در پزشکی با نام درمان حمایتی شناخته می شود. این روش شامل مراحل زیر است:

توقف فعالیت های احتمالی مرتبط با گرفتگی در صورت امکان، راه رفتن ماساژ عضلات مبتلا به گرفتگی نوشیدن مایعات حاوی الکترولیت گرفتن دوش یا حمام آب گرم

برخی متخصصان اعمال گرما یا سرما را بر محل گرفتگی توصیه می کنند. در صورتی که درد پس از استراحت عضله همچنان پا برجا بماند، می توان از مسکن های بدون نسخه ای همچون استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده کرد.

گاباپنتین برای گرفتگی عضلات

برای شل شدن عضلات داروهای مختلفی توسط پزشکان تجویز می شود که گاباپنتین یکی از آن هاست. گاباپنتین در واقع نوعی داروی ضد تشنج است اما برای رفع گرفتگی عضلات نیز موثر واقع می شود. مکانیز اثر این دارو برای اسپاسم کاملا مشخص نیست اما برای درمان اسپاسم عضلات مورد استفاده قرار می گیرد.

پیشگیری از اسپاسم عضلات

کشش مناسب عضلات قبل و بعد از تمرین اقدامی کلیدی جهت پیشگیری از بروز گرفتگی های مرتبط با ورزش است. کشش عضله پشت ساق پا قبل و بعد از تمرین بسیار اهمیت دارد. مصرف مایعات کافی در قبل، حین و بعد از تمرین نیز از روش های مهم پیشگیری است. بهتر است از مایعات رقیقی همچون آب های حاوی مواد معدنی استفاده کرد. افراد باید همواره در ورزش کردن میانه روی کرده و شدت ورزش خود را به تدریج افزایش دهند.

کد خبر 600075 برچسب‌ها مجله چطور بدن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گرفتگی های عضلانی اسپاسم عضلانی گرفتگی عضلانی گرفتگی عضلات اسپاسم ها گرفتگی ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۷۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه حضور دانش‌بنیان‌ها در عرصه حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده بود، گفت: با توجه به اینکه نیاز به دانش‌بنیان‌ها احساس می‌شود، توانمندی لازم در مکانی همچون بدنه دانشگاه‌ها برای پرورش این استعدادها وجود داشته و در نتیجه نیاز و توانمندی موجب این جرقه شده است.

میثم اکبرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: حمل‌ونقل بخشی از زیست شهری است، بنابراین با سایر شئونات زندگی مردم درهم‌تنیدگی دارد و در عین حال که جلوی چشم همه قرار دارد، اما پیچیده است و موجب تغییرات سریع در روند حمل‌ونقل می‌شود.

وی افزود: فراهم کردن سریع و درست زیرساخت‌های حمل‌ونقل از سوی مسئولان امر اهمیت زیادی دارد، به این معنا که کندی‌ها و خطاهایی که زیست‌بوم‌های انسانی دارند را با استفاده از فناوری از سیستم خارج می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه در حیطه فناوری تولیدکننده و مصرف‌کننده داریم، گفت: تولیدکنندگان شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان مدیریت‌های حمل‌ونقلی به نمایندگی از شهروندان هستند.

اکبرزاده ادامه داد: نمایشگاه‌ها و رخدادهایی که همچون نمایشگاه حمل‌ونقل مکانی است که تولیدکننده و مصرف‌کننده را در یک مکان گرد هم می‌آورد تا بتوانند یکدیگر را پیدا کنند، چرا که در حالت عادی نیازها تولید می‌شود، اما فرصتی برای پیدا کردن تأمین‌کننده آن‌ها نیست، در واقع افرادی بالقوه می‌توانند مواردی را تأمین کنند که مطمئن نیستند مصرف‌کننده داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه حضور دانش‌بنیان‌ها در عرصه حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه نیاز به دانش‌بنیان‌ها احساس می‌شود، توانمندی در مکانی همچون بدنه دانشگاه‌ها برای پرورش این استعدادها وجود داشته، در نتیجه نیاز و توانمندی موجب این جرقه شده است.

کد خبر 750495

دیگر خبرها

  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • فراتر از یک وینگ‌‌ بک همچون الخاندرو گریمالدو در بایرلورکوزن
  • ارائه خدمات درمانی و دارویی رایگان در زنجان