Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پزشک متخصص قلب گفت: کرونا می‌تواند عضله قلب را دچار التهاب کند، در این شرایط قدرت انقباضی قلب از ۶۰ یا ۷۰ درصد به ۱۵ درصد می‌رسد.

به گزارش برنا؛ سام زراعتیان‌‍ نژاد، سرپرست بخش پیوند و فراهم‌آوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، در یک برنامه تلویزیونی در خصوص بیماری‌های شایع قلبی اظهار کرد: بیماری‌های قلب به دو دسته مادرزادی و اکتسابی تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه بیماری‌های اکتسابی شایع‌ترین آن‌ها بیماری‌های عروق قلب و گرفتگی آن و مشکلات دریچه‌ای است، بیماری‌های دریچه‌ای هم معمولا یا ناشی از تب‌های روماتیسمی و یا عفونت‌ها هستند که تشخیص زودرس آن‌ها مهم است.

او افزود: یک سری از بیماری‌های اکتسابی ناشی از عوامل محیطی و نحوه زندگی ماست که ساده‌ترین آن همین استفاده از سیگار و قلیان است. ۲۰۰ ماده سرطان‌زا در سیگار موجود است، پس بنابراین سیگار و دخانیات علاوه بر آسیب به ریه، آسیب‌های غیرقابل برگشتی به قلب زده و گرفتگی عروق قلب را تسهیل می‌کند، موارد بعدی نیز رژیم‌های غذایی نادرست و عدم فعالیت است.

این پزشک متخصص با تأکید براینکه کرونا هم به مقدار زیادی بیماری‌های عروق و دریچه‌ای را افزایش داده است، بیان کرد: متأسفانه کرونا هم مزید بر علت شده و حتی قلب فردی که لوله‌گذاری نشده و زیر دستگاه هم نیست درگیر می‌کند. از فروردین‌ تا کنون ۱۰ تا ۱۵ بیمار را جراحی کردم که دریچه‌های قلب‌شان بدون بیماری زمینه‌ای و به خاطر ویروس کرونا دچار مشکل و لخته شده است، به همین دلیل توصیه می‌شود کسانی که دچار تشکیل لخته در پا، در عروق یا دریچه‌های قلب شدند حتما باید تحرک‌شان بعد از بهبودی افزایش پیدا کند و دارو‌های ضد لخته را ادامه دهند.

زراعتیان‌نژاد ادامه داد: کرونا نیز می‌تواند این التهاب را در عضله قلب به وجود بیاورد. یکی از عوارض کرونا این است که می‌تواند قدرت انقباضی قلب را از ۶۰ یا ۷۰ درصد به ۱۵ درصد برساند؛ این یکی از دلائلی است که بیمارانی که خیلی خوب بودند به طور ناگهانی زیر دستگاه می‌روند و یا حتی پس از بهبودی دچار ایست قلبی می‌شوند، البته این اتفاق چندان شایع نیست.

این فوق تخصص جراحی قلب و عروق تصریح کرد: افراد زیر ۵۰ سال و سنین پائین تر که به صورت خانوادگی مستعد گرفتگی عروق هستند و این بیماری در آن‌ها زمینه ارثی و ژنتیکی دارد، باید ۱۰ سال زودتر از زمانی که این بیماری در اعضای خانواده‌شان تشخیص داده شده برای معاینات مراجعه کنند، تا هرچه سریع‌تر درمان‌های دارویی شدیدتر و یا جراحی‌های به موقع انجام شود.

زراعتیان‌نژاد درباره گرفتگی‌ های عروقی که با آنژیوپلاسی رفع نمی‌شود، توضیح داد: اگر شریان اصلی قلب درگیر باشد و درگیری در چند نقطه و در چند رگ و یا در بالای رگ اصلی باشد و یا اینکه فرد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت باشد، نیاز به عمل جراحی پیدا می‌کند.

او در پایان یادآوری کرد: قلب منشأ صدور است و مشکل درگیری بیماری‌های قلبی کمتر از درگیری کرونا نیست، بنابراین حتما بیماران قلبی برای تشخیص و ادامه روند درمان به پزشک و یا بیمارستان مراجعه کنند و روند درمان را به تعویق نیندازند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی قلب مشکلات قلیان سیگار پزشک متخصص جراحی ویروس جراحی قلب عمل جراحی درمان پزشک بیمارستان کرونا و قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۶۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| لحظه دیده شدن یسنا از دریچه دوربین نصب شده بر روی کایت

دریافت 14 MB

دیگر خبرها

  • ملتهب شدن اوضاع کرانه باختری در سایه حمله مجدد نظامیان صهیونیست
  • فیلم| لحظه دیده شدن یسنا از دریچه دوربین نصب شده بر روی کایت
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • عکسی از تیپ خاص اسحاق جهانگیری در طبیعت /هوا واقعا دلچسب است
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد